Հիմնական կապիտալի օգտագործման արդյունավետության ֆինանսական լծակները (ՀՀ արդյունաբերության օրինակով) - Ավագյան, Գայանե Վահրեսի / Avagyan Gayane (Երևանի պետական ժողովրդական տնտեսության ինստիտուտ, 1997)
Հետազոտության առարկա և օբյեկտ են հանդիսացել արդյունաբերության ճյուղերի ու ձեռնարկությունների ՀԿ-ի օգտագործման արդյունավետության մակարդակի ու ֆինանսական լծակների փոխհարաբերությունները, արդյունավետության գնահատման ու հաշվառման ֆինանսական չափանիշները ու ցուցանիշները / Диссертация посвящена исследованию системы финансовых рычагов (прибыль, налоги, кредит, амортизация) повышения эффективности использования основного капитала (ОК) промышленности PA в условиях экономики переходного периода
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» Ը.00.02 «Տնտեսության և նրա ճյուղերի էկոնոմիկայի, կազմակերպում և կառավարում » մասնագիտություններով տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1997 ; Աշխատանքը կատարված է Երևանի պետական ժողովրդական տնտեսության ինստիտուտի ֆինանսներ և վարկ ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Հ. Աբգարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ է. Հ. Օրդյան, Վ. Հ. Գևորգյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ֆինանսների և էկոնոմիկայի նախարարության տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics