Կովերի մաստիտների ախտածնության որոշ հարցերը և նրանց կանխարգելումը - Հարությունյան, Անդրանիկ Ավետիսի / Harutyunyan Andranik (Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2009)
Ամբողջ աշխարհում կատարվող մեծաքանակ հետազոտությունները՝ նվիրված կովերի կրծաբորբի պատճառների, ախտածնության մեխանիզմների բացահայտմանը, նրանց ախտորոշման, բուժման ու կանխարգելման եղանակների մշակմանը, կրծաբորբի հիմնահարցը կամ նրանց առանձին կողմերը մինչև վերջ չեն բացահայտված / Мастит широко распространен среди лактирующего скота и животноводческим хозяйствам наносит огромный экономический ущерб
ԺԶ.00.01 «Կենդանիների ոչ վարակիչ հիվանդություններ, վիրաբուժություն, ծննդագիտություն և դեղաբանություն» մասնագիտությամբ անասնաբուժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Բ. Սերոբյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ե. Ե. Տերտերյան, Ֆ. Բ. Ադամյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳՆ «Անասնաբուծության և անասնաբուժության գիտական կենտրոն» ՊՈԱԿ ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Անասնաբուժություն / Veterinary