Ֆրանս-թուրքական հարաբերությունները 1920-1939թթ. / Franco-Turkish relations in 1920-1939 - Մարտիրոսյան, Արման Ռաֆիկի / Martirosyan Arman (ՀՀ ԳԱԱ արևելագիտության ինստիտուտ, 2011)
Մերձավորարևելյան տարածաշրջանը այսօր էլ հանդիսանում է բազմաշերտ հակասությունների դաշտ, որտեղ խաչվում են միջազգային հարաբերություններում հիմնական դերակատարներ ԱՄՆ-ի, Ռուսաստանի, Եվրոմիության և այլոց շահերը /Освещение франко-турецких отношений в контексте современных реалий имеет важное политическое и практическое значение, поскольку на Ближнем Востоке и, особенно в Турции, сконцентрированы основы современных многочисленных тенденций и событий вплоть до 20-30-ых годов 20-ого века / The elucidation of Franco-Turkish relations in the context of current developments has an important political and practical sense, as in the Middle East and especially in Turkey many contemporary trends and the basis of the events deepens up to the 20th and 30th years of the 20-th century
Է.00.02 «Համաշխարհային պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանի պատմության և իրավագիտության ֆակուլտետում ; Գիտական ղեկավար` Գ. Ե. Կիրակոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ա. Գ. Ավագյան, Ա. Ս. Գասպարյան ; Առաջատար կազմակերպություն` Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History