Տնտեսական համակարգի վերափոխման արդյունավետության գնահատումը (ինստիտուցիոնալ մոտեցում) - Հովհաննիսյան, Խորեն Գևորգի / Hovhannisyan Khoren (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2007)
Անցյալ դարի վերջին տասնամյակը ազդարարեց նախկին խորհրդային երկրներում արմատական վերափոխումների իրականացման սկիզբը: Այդ երկրներում բարեփոխումներն ընդգրկեցին բավական լայն դիապազոն՝ ներառելով քաղաքական, իրավական, տնտեսական, սոցիալական ոլորտները / В последнем десятилетии интерес к современной институциональной теории значительно возрос, что обусловлено стремлением всестороннего анализа современных социально-экономических процессов со стороны институциональной теории
Ը.00.01 «Տեսական տնտեսագիտություն» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ե. Կիրակոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Լ. Զ. Անանյան, Հ. Ա. Մարզպանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան Հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics