Գույքի նկատմամբ իրավունքների պետական գրանցումը - Պետրոսյան, Կարեն Ռամիկի / Petrosyan Karen (Երևանի պետական համալսարան, իրավաբանական ֆակուլտետ, 2002)
Տարբեր իրավական համակարգերում իրերն ավանդաբար բաժանվել են շարժականի և անշարժի: Քաղաքացիական իրավունքի օբյեկտների շարքում հասարակության համար իր նշանակությամբ և դերով ուրույն տեղ է զբաղեցնում անշարժ գույքը / Диссертация посвящена тeмe государственной регистрации прав на имущвество
ԺԲ.00.02 «Սահմանադրական իրավունք, վարչական իրավունք, պետական կառավարում, մունիցիպալ իրավունք, բնապահպանական իրավունք, եվրոպական իրավունք» և ԺԲ.00.03 «Քաղաքացիական իրավունք, առևտրային (կոմերցիոն) իրավունք, միջազգային մասնավոր իրավունք, ընտանեկան իրավունք, աշխատանքային իրավունք» մասնագիտություններով իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է ԵՊՀ իրավաբանական ֆակուլտետի քաղաքացիական իրավունքի ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Գ. Պետրոսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ն. Ա Այվազյան, Ա. Հայկյանց ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ փիլիսոփայության և իրավունքի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law