Զուգահեռ մանիպուլյատորների օպտիմալ նախագծման և կառավարման թվային մեթոդների մշակում - Ջզմաչյան, Արմեն Յուրիի / Jzmachyan Armen (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2003)
Զուգահեռ մանիպուլյատորները, շնորհիվ մի շարք առավելությունների, (մեծ կոշտություն, բարձր ճշգրտություն, շարժաբերների տեղադրումը կանգնակին, մոդուլային կառուցման սկզբունքի կիրառելիություն և կիրառման լայն ոլորտ) շահեկանորեն առանձնանում են մանիպուլյացիոն մեխանիզմների ընտանիքում, ինչով և բացատրվում է վերջին տարիներին դրանց նկատմամբ չնվազող հետաքրքրությունը / Диссертационная работа посвящена разработке численных методов оптимального проектирования и управления параллельных манипуляторов
Ե.02.01 «Մեքենագիտություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Ս. Արզումանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ա. Ղուկասյան, Ա. Գ. Խառատյան ; Առաջատար կազմակերպություն ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 17 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology