Հայաստանի Հանրապետության տարածքային կառավարման աշխարհագրական հիմնախնդիրները - Պետրոսյան, Շավարշ Հրայրի / Petrosyan Shavarsh (Երևանի պետական համալսարան, 2007)
Վերջին տասնամյակներում տեսական վերազինում ապրող և ավանդական նկարագրական գիտությունից տեսական, կառուցողական գիտության վերածվելու և դրա հետ մեկտեղ նոր հատկանիշներ ձեռք բերելու արդյունքում ակնհայտ են դառնում և լայն ճանաչում են ստանում աշխարհագրության ինտեգրատիվ հնարավորությունները / На современном переходном этапе общественного прогресса и государственного строительства РА среди основополагающих задач, находящихся в центре общественного внимания, первостепенное значение придается проблеме демократизации регионального управления, усилению научной обоснованности и с их помощью повышения эффективности
ԻԴ.00.20 «Տնտեսական, սոցիալական և քաղաքական աշխարհագրություն» մասնագիտությամբ աշխարհագրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Լ.Հ. Վալեսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ռ. Ավագյան, Մ. Մկրտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 34 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science