Защита прав человека при немеждународных вооруженных конфликтах / Մարդու իրավունքների պաշտպանությունը ոչ միջազգային զինված ընդհարումների ժամանակ / Human rights protection in non-international armed conflicts - Մաթևոսյան, Աննա Ռաֆայելի / Matevosyan Anna (Երևանի պետական համալսարան, 2006)
Немеждународный вооруженный конфликт является тем видом вооруженного конфликта, который вызывает особую озабоченность у мирового сообщества / Սույն ատենախոսությունը նվիրված է ժամանակակից միջազգային իրավունքի ամենաարդիական խնդիրներից մեկի՝ ոչ միջազգային զինված ընդհարումների վերաբերյալ տեսական ու գործնական կարևորություն ունեցող հիմնախնդիրների ուսումնասիրմանը և վերլուծությանը
ԺԲ.00.06 «Միջազգային իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանի իրավաբանական ֆակուլտետի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Վ. Քոչարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Լ. Պավիա, Ա. Է. Դիլանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանում ֆրանսիական համալսարան հիմնադրամ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law