Повышение эффективности электроэрозионной обработки применением ультразвука / Էլեկտրաէրոզիոն մշակման արդյունավետության բարձրացում գերձայնի կիրառմամբ / Increasing the effectiveness of electrical discharging machining through ultrasonic - Հակոբյան, Մարիամ Գևորգի / Hakobyan Mariam (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան (Պոլիտեխնիկ), 2014)
Научно-технический прогресс в современном машиностроении привел к повышению требований к технологическим процессам и расширению их возможностей, a также устойчивой тенденции усложнения конструкций деталей машин / Մետաղամշակման այլ եղանակների համեմատ՝ էլեկտրաէրոզիոն մշակման (ԷԷՄ) եղանակների միջոցով հնարավոր է ապահովել նախապատրաստվածքը (կարծր, հատուկ դժվարամշակ համաձուլվածքներ) դետալի վերածման գործառույթների ամբողջ համալիրը ներառյալ ջերմային մշակումը / By means of electrical discharge machining (EDM) methods of entire complex machining can be achieved, including metal-removal and thermal processing, which is of great advantage compared with the other machining processes, especially for the hard machining alloys
Ե.02.03 «Մեքենաշինական արտադրության տեխնոլոգիաներ և սարքավորումներ» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանի (Պոլիտեխնիկ) գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Շ. Խրիստաֆորյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Է. Ա. Նազարյան, Ա. Վ. Ղարայան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology