Լեռնային Ղարաբաղի Հանրապետության կաթից և կաթնամթերքներից կաթնաթթվային բակտերիաների անջատումը և ուսումնասիրությունը / Isolation and study of lactic acid bacteria from milk and fermented dairy products of Nagorno-Karabakh Republic - Առստամյան, Լիլյա Աշոտի / Arstamyan Lilya (ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ ՊՈԱԿ, 2016)
Հայտնի է, որ կաթնաթթվային բակտերիաները (ԿԹԲ) օժտված են բարձր կենսաբանական ակտիվությամբ / Из образцов рассольных сыров, мацуна (из коровьего молока) и молока разных домашних животных (коза, буйвол, овца) с натуральных хозяйств различных регионов Нагорного Карабаха было выделено 123 штаммов / 123 Strains of lactic acid bacteria (LAB) were isolated from the samples of brined cheese, matsun (of cow's milk) and milk of various domestic animals (goat, buffalo, sheep) from rural households of various regions of Nagorno Karabakh
Գ.00.14 «Կենսատեխնոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել էր ՀՀ ԳԱԱ «Հայկենսատեխնոլոգիա» ԳԱԿ-ում ; Գիտական ղեկավար՝ Ֆ. Ն. Տխրունի ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Գ. Հովհաննիսյան, Կ. Վ. Չիտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան ; Ատենախոսություն՝ 122 էջ, սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology