Շառլ Նոդիեի ստեղծագործության էվոլյուցիան ֆրանսիական ռոմանտիկական արձակի համատեքստում - Մանուկյան, Հասմիկ Մանուկի / Manukyan Hasmik (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2004)
Սույն ատենախոսությունը նվիրված է ֆրանսիացի ռոմանտիկ գրող՝ Շառլ Նոդիեի ստեղծագործության էվոլյուցիայի ուսումնասիրությանը։ Այս աշխատությունը հայրենական և արտասահմանյան գրականագիտության մեջ գրողի ստեղծագործության առաջին մենագրական ուսումնասիրությունն է / Настоящая диссертационная работа посвящена изучению эволюции творчества французского романтика Шарля Нодье. Данная работа представляет собой первое в отечественном и зарубежном литературоведении монографическое исследование творчества писателя
ժ.01.07 «Արտասահմանյան գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2004 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ն. Մ. Խաչատրյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. էդոյան, Գ. Կարագյոզյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies