Экология, биологические особенности фототрофных бактерий Армении и перспективы их использования / Հայաստանի ֆոտոտրոֆ բակտերիաների էկոլոգիան, կենսաբանական առանձնահատկություններն ու օգտագործման հեռանկարները - Պարոնյան, Արաքսի Խաչատուրի / Paronyan Araqsi (ՀՀ ԳԱԱ միկրոբիոլոգիայի ինստիտուտ, կենսատեխնոլոգիայի ինստիտուտ, 2003)
Фототрофные бактерии (ФБ) являются одной из активных и широко распространенных групп микроорганизмов в природе и имеют фундаментальное значение формировании биосферы, сохранении и функционировании экосистем, круговороте таких важных элементов как сера, углерод, водород и азот / Առաջին անգամ ուսումնասիրվել և հաստատվել է Հայաստանի տարբեր էկոհամակարգերում ֆոտոտրոֆ բակտերիաների (ՖԲ) լայն տարածվածությունն ու կարգաբանական բազմազանությունը
Գ.00.07 «Միկրոբիոլոգիա» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱՍ միկրոբիոլոգիայի ինստիտուտում ; Գիտական խորհրդատու՝ Է. Գ. Աֆրիկյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Հ. Հովհաննիսյան, Վ. Գ. Նիկողոսյան, Ս. Ն. Բաղդասարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 51 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology