Գործաբանական իրազեկության զարգացման հիմնախնդիրը տնտեսագիտական կողմնորոշման գործարարական անգլերենի դասընթացում / The problem of developing pragmatic competence in economically - oriented business English course - Հովհաննիսյան, Հասմիկ Վաչագանի / Hovhannisyan Hasmik (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան. ՀՀ ԿԳՆ Խ.Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2012)
Տնտեսագիտական կողմնորոշման անգլերենի ուսուցման նպատակներն ու խնդիրները ճշգրտվում են` հաշվի առնելով բուհական կրթության բովանդակությունը, ապագա տնտեսագետների ճանաչողական, հեռանկարային, մասնագիտական պահանջմունքները, աշխատաշուկայի իրական պահանջները, օտար լեզվի ուսուցման հայրենական և միջազգային ավանդույթները, մանկավարժական, լեզվաբանական և մեթոդական, ընդհանուր համագիտական իրողությունները / Диссертация посвящена актуальной проблеме развития прагматической компетенции в курсе делового английского языка / This dissertation deals with the urgent problem of developing the pragmatic competence of students in Business English course
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա (անգլերեն լեզու)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Կ. Կարապետյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Ք. Գասպարյան, Մ. Օ. Գյոդակյան, Լ. Թ. Ասատրյան, Լ. Թ. Ասատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 22, 26 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy