Տեղական ինքնակառավարման մարմինների գործունեության արդյունավետության բարձրացման ուղիները Հայաստանի Հանրապետությունում / Ways of enhancement of efficiency of activities of local government bodies in the Republic of Armenia - Երիցյան, Արմեն Հակոբի / Yeritsyan Armen (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2011)
Տեղական ինքնակառավարումը, որը «Տեղական ինքնակառավարման Եվրոպական Խարտիայի» սկզբունքներին համապատասխան, ՀՀ-ում ներդրվեց հանրապետության վարչատարածքային նոր բաժանման, գործադիր իշխանության լիազորությունների ապակենտրոնացման և ապահամակենտրոնացման գործընթացներին զուգընթաց և հետագայում ենթարկվեց մի շարք բարեփոխումների, այդուհանդերձ, ՀՀ հանրային կառավարման համակարգն ընդհանրապես, իսկ տեղական ինքնակառավարման համակարգը մասնավորապես, դեռևս գործում են ցածր արդյունավետությամբ / Система местного самоуправления в Армении внедрено на основе формирования нового административно-территори деления и децентрализациями полномочий исполнительной власти / System of the local self-government in Armenia was developed on the basis of formation of a new administrative-territoria division and decentralization of the central government
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի Հանրապետության պետական կառավարման ակադեմիայում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Լ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խ. Մարկոսյան, Վ. Վ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի Պետական ճարտարագիտական Համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics