Архитектура внеквартирных помещений многоэтажных жилых домов (на примере г. Москва ) / Բազմահարկ բնակելի շենքերի արտաբնակարանային սենքերի ճարտարապետությունը (ք. Մոսկվայի օրինակով) / Architecture of non - residential spaces in multi - storey buildings (on the example of Moscow city) - Յոլյան, Հրանտ Գուրգենի / Yolyan Hrant (ՀՀ ԿԳՆ ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարան, 2017)
Одной из основных характеристик жилища является его комфортность, уровень которой определяется прежде всего социальными потребностями общества / Յոթանասունամյա խորհրդային ժամանակաշրջանում ձևավորված բնակելի ֆոնդը հասարակության նյութական սուղ հնարավորությունների պայմաններում հարմարավետության տեսակետից սահմանափակ էր, և հաշվի չէր առնվում բնակչության սոցիալական ստանդարտը / The housing stock shaped in the Soviet period for about 70 years ago, in the conditions of the limited financial means of the society in terms of convenience, was limited, and the social standard of the population was not taken into account as well
ԺԸ.00.01 «Ճարտարապետություն և ճարտարապետական դիզայն» մասնագիտությամբ ճարտարապետության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2017 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ճարտարապետության և շինարարության Հայաստանի ազգային համալսարանում ; Գիտական ղեկավար` Բ. Մ. Մերժանով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ա. Ա. Առուստամյան, Թ. Ծ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն` «Հայնախագիծ» ԲԲԸ ; Ատենախոսություն՝ 119 էջ, սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Ճարտարապետություն / Architecture