Բանկային վերահսկողության համակարգի կատարելագործման ուղիները և ազդեցությունը վարկային քաղաքականության արդյունավետության վրա (ՀՀ բանկային համակարգի նյութերով) - Մանուկյան, Աշոտ Լևոնի / Manukyan Ashot (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2008)
Համաշխարհային տնտեսության կտրվածքով վերջին տարիներին ուժեղանում է ֆինանսական շուկայի դերն ու նշանակությունը, զգալիորեն ընդլայնվում են նրա մասշտաբները, ընթանում է ֆինանսական շուկաների գլոբալացման գործընթացը, որի արդյունքում առանձին երկրների ֆինանսական շուկաները, ծառայելով իրենց ազգային շահերին, նետում են ազգային պատկանելիության բնորոշիչները, միավորվում ֆինանսական միջազգային միասնական շուկա հասկացության ներքո և հանդես գալիս որպես միջազգային դրամական հոսքերի վերաբաշխման արդյունավետ մեխանիզմ / Диссертация посвящена вопросам законодательной и институциональной политики государства в условиях свободной рыночной экономики в области кредитной политики, формирования дейсвенных механизмов финансового регулирования и проведения банковского надзора
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» և Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտություններով տնտեսագիտության դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական խորհրդատու՝ Յ. Մ. Սուվարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Բայադյան, Ա. Խ. Մարկոսյան, Վ. Բ. Բոստանջյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 36 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics