Система формирования у учащихся старшей школы возможностей, умений и навыков перехода от словосочетания к предложению на уроках русского языка / Բառակապակցությունից նախադասությանն անցնելու ունակությունների, հմտությունների և կարողությունների ձևավորման համակարգը ավագ դպրոցի ռուսաց լեզվի դասերին - Սաֆյան, Լուսինե Յուրիի / Safyan Lusine (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2010)
Реформирование системы образования, процессы интеграции с европейскими общеобразовательными структурами ставят новые задачи и цели, которые необходимо осознать и проанализировать / Հետազոտության առարկան՝ սովորողների մոտ բառակապակցային միջոցների հիման վրա նախադասությունների ծագման ունակությունների և հմտությունների ձևավորումն է
ԺԳ 00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա (ռուսաց լեզու)» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Մ. Եսաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Կ. Կարապետյան, Ա. Վ. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy