Համայնքային հողօգտագործման տարածական տվյալներով ապահովումը Հայաստանի Հանրապետությունում / Creation of the natural ressources of the land-informative Republic of Armenia system - Սողոմոնյան, Դավիթ Ալեքսանդրի / Soghomonyan Davit (Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան, 2014)
Հայտնի է, որ հողերի ռացիոնալ օգտագործման նպատակը մարդկանց կյանքի և գործունեության համար բարենպաստ պայմանների ստեղծումն է / Известно. что цель рационального использования земель это создание благоприятных условий для жизни деятельности людей / It is known that the aim ofrational using of the ground is the creation of the favorable conditions for people" lives and activities
Զ.01.01 «Ընդհանուր երկրագործություն, հողագիտություն, ագրոքիմիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2014 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարանի գիտական խոհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Պ. Ս. էֆենդյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ս. Մ. Ղազարյան, Մ. Շ. Մկրտչյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture