Արժեթղթերի շուկայի ինստիտուցիոնալ կառուցվածքի կատարելագործման ուղիները ՀՀ-ում - Աղաբեկյան, Էդգար Վահագնի / Aghabekyan Edgar (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2007)
Արժեթղթերի շուկան տնտեսության ֆինանավորման, դրա աճի ու զարգացման ապահովման գործում ունի բացառիկ կարևոր նշանակություն / Диссертационная работа посвящена раскрытию основных путей взаимодействия институциональной структуры рынка ценных бумаг PA и реального сектора экономики, a также разработке предложений по совершенствованию действующих механизмов институциональной структуры
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Բ. Սալնազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Հ. Բայադյան, Ա. Գ. Մինասյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics