Ջրային միջավայրում որոշ վնասակար ծանր մետաղների շրջապտույտի հետազոտություն / Research of some harmful heavy metals cycle in water environment - Մարաբյան, Շողիկ Լևոնի / Marabyan Shoghik (ՀՀ ակադեմիկոս Ի. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ, 2016)
Ներկայումս կենսոլորտի աղտոտման առավել սուր հիմնախնդիրներից է հողերի, բուսականության և ջրերի աղտոտումը ծանր մետաղներով / В настоящее время загрязнение почв, растительности и воды тяжелыми металлами является одной из острейших проблем загрязнения биосферы / Pollution of the land, flora and water with heavy metals is currently one of the drastic issues of biosphere
ԻԴ.04.02 «Ցամաքի ջրաբանություն, ջրային ռեսուրսներ, ջրաքիմիա» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2016 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ակադեմիկոս Ի. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Պ. Փիրումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Հ. Սարգսյան, Կ. Է. Ղուլյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայջրնախագիծ ինստիտուտ» ՓԲԸ ; Ատենախոսություն՝ 103 էջ, սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science