Պատկերավոր արտահայտչամիջոցները գործաբանական ոճագիտության լույսի ներքո (անգլերենի նյութի հիման վրա) - Հարությունյան, Գոհար Ռազմիկի / Harutyunyan Gohar (Երևանի պետական համալսարան, 2008)
Մեր հետազոտության օբյեկտը՝ պատկերավոր արտահայտչամիջոցները, մասնավորապես փոխաբերությունը, հեգնանքը, հռետորական հարցը, առանձնահատուկ հետաքրքրություն են ներկայացնում գործաբանական կիրառության տեսանկյունից / Реферируемая диссертация посвящена исследованию одной из наиболее актуальных проблем области лингвистики, a именно изучению функционально-коммуникативных особенностей средств образного выражения с точки зрения прагматической стилистики
ժ.02.07 «Գերմանական լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ք. Գասպարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Ս. Հովհաննիսյան, Ս. Ա. Բաղդասարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics