Ավագ դպրոցի ուսուցչի մասնագիտական մոտիվացիայի զարգացումը որպես կառավարման հիմնախնդիր / The development of professional motivation of high school teacher as a problem of management - Օհանյան, Լիլիթ Ալբերտի / Ohanyan Lilit (ՀՀ ԿԳՄՍՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2019)
«Ավագ դպրոցի ուսուցչի մասնագիտական մոտիվացիայի զարգացումը որպես կառավարման հիմնախնդիր» ատենախոսության թեմայի ընտրությունը պայմանավորված է այն իրողությամբ, որ կրթությունը՝ որպես երկրի ռազմավարական զարգացման գերակա ուղղություն և հասարակության հոգևոր, տնտեսական և սոցիալական առաջընթացի հիմնական գործոն, իրականացվում է կրթության շարունակականության ապահովման միջոցով / Роль учителя воспитании граждан и членов общества незаменима / The role of the teacher is irreplaceable in education of citizens and the society
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն և պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2019 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվահասարակագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Օ. Թոփուզյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Մ. Մանուկյան, Ա. Պ. Արնաուդյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Շիրակի Մ. Նալբանդյանի անվան պետական համալսարան» հիմնադրամ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy