Разработка динамических моделей управления многомерных систем на основе экспериментальных данных / Բազմաչափ դինամիկ համակարգերի կառավարման մոդելների մշակումը փորձնական տվյալների հիման վրա - Սարգսյանց, Մարինա Յուրիի / Sargsyanc Marina (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2005)
Большинство объектов управления являются динамическими и многосвязными (многомерными), математическое описание которых наталкивается на трудности, связанные со сложностью физико-химических, экономических, социальных и других процессов и соответствующих им типов уравнений (дифференциальных, интегральных и т.д) / Աշխատանքի նպատակը բազմաչափ դինամիկ համակարգերի կառավարման մոդելների կառուցման ալգորիթմների գործնական իրականացումն է՝ տրված փորձնական տվյալների (ժամանակային շարքերի) հիման վրա և մոդելների զգայունության վերլուծությունը տարբեր վրդովմունքների դեպքում
Ե.13.01 «Կառավարում կառավարման համակարգեր և դրանց տարրերը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2005 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Է. Վ. Ղարսլյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Ա. Մաթևոսյան, Ա. Վ. Կակոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հաշվողական տեխնիկայի և ինֆորմատիկայի գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Ինֆորմատիկա և համակարգչային համակարգեր / Informatics & Computer Systems