Հայ պարբերական մամուլի հետադարձ մատենագիտություն. «Ակոս» / Retrospective bibliography of the Armenian periodicals ("Akos") - Հակոբյան, Արմինե Ռոբերտի / Hakobyan Armine (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2015)
Հայ ժողովրդի գրավոր մշակույթի պատմության ուսումնասիրման համար կարևոր սկզբնաղբյուր են հանդիսանում մատենագիտական աշխատությունները՝ ստեղծված Հայաստանում և սփյուռքում / Настоящая диссертационная работа посвящена ретроспективной библиографии армянской периодической печати и журналу "Акос" / The rich heritage of the development of the history of the Armenian periodicals and bibliography always being at the focus of the researhers attention always left fields, which need thorough study
Ժ.01.09 «Գրադարանագիտություն մատենագիտություն և արխիվագիտություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Ա. Սուքիասյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Գ. Դեվրիկյան, Մ. Հ Գրիգորյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Մ. Մաշտոցի անվան Մատենադարան ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Գրադարանագիտություն, մատենագիտություն և արխիվավարություն / Library Science, Bibliography and Archival Science