Կենսաբանական ակտիվ միացությունների փոխազդեցությունը ցածր ինտենսիվությամբ միլիմետրային էլեկտրամագնիսական ալիքներով ճառագայթված ԴՆԹ-ի հետ - Քանարյան, Գայանե Լազրի / Kanaryan Gayane (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի պետական համալսարան, 2008)
Վերջին տասնամյակների հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ցածր (ոչ ջերմային) ինտենսիվության միլիմետրանոց էլեկտրամագնիսական ալիքները բջիջներում և հյուսվածքներում, չառաջացնելով ջերմաստիճանի նկատելի բարձրացում, նպաստում են կենսահամակարգերում կատարվող մի շարք ֆիզիկաքիմիական գործընթացների ակտիվացմանը / Исследования последних десятилетий показали, что миллиметровые электромагнитные волны низкой (нетепловой) интенсивности в клетках и тканях, не вызывая заметного повышения температуры, способствуют активации ряда физико-химических процессов в живых системах
Գ.00.02 «Կենսաֆիզիկա» մասնագիտությամբ ֆիզիկամաթեմատիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Յ. Ս. Բաբայան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Թ. Կարապետյան, Ա. Ա. Հախումյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ ճառագայթային բժշկության և այրվածքների գիտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology