Թթվածնավոր միացություններից այրման ռեժիմում Mo-Cu նանոկոմպոզիտային նյութերի սինթեզը և մետաղների համատեղ վերականգնման մեխանիզմը / Combustion synthesis of Mо-Cu nanocomposite materials from oxygeneous compounds and mechanism of joint reduction of metals - Կիրակոսյան, Հասմիկ Վահագի / Kirakosyan Hasmik (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտ, 2022)
Ֆիզիկամեխանիկական հատկություններով կտրուկ տարբերվող երկու մետաղներից (Mo և Cu) կազմված նոր տիպի այսպես կոչված «կեղծ համաձուլվածքները» լայն կիրառություն ունեն ժամանակակից տեխնիկայում շնորհիվ իրենց բազմաֆունկցիոնալ բնութագրերի / Работа посвящена исследованию процессов совместного восстановления кислородсодержащих соединений молибдена и меди в режиме горения с помощью комбинированной восстановительной смесьи (Mg+C) и синтеза медь-молибденовых (Cu-Мо) нанокомпозитных материалов / The work is devoted to the study of joint reduction processes of molybdenum and copper oxygenous compounds by (Mg C) combined reducers in a controlled combustion process and to the synthesis of molybdenum copper (Mo-Cu) nanocomposite materials
Բ.00.04 «Ֆիզիկական քիմիա» մասնագիտությամբ քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճան հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2022 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Ա. Բ. Նալբանդյանի անվան քիմիական ֆիզիկայի ինստիտուտի գիտական խորհրդի կողմից ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Լ. Խառատյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ս. Հարությունյան, Ն. Ն. Աղաջանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Տալլինի տեխնոլոգիական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry