Հանցավորությունը Լեռնային Ղարաբաղի հանրապետությունում - Առստամյան, Տիգրան / Arstamyan Tigran (Երևանի պետական համալսարան, 2009)
80-ական թվականների վերջերից ԼՂՀ հայ ազգաբնակչությունը դուրս եկավ ազգային-ազատագրական պայքարի, որին սատարեց մայր հայրենիքի Հայաստանի Հանրապետության ժողովուրդը / В диссертации предпринята попытка комплексного анализа преступности в Нагорно-Карабахскои Республике
ԺԲ.00.05 «Քրեական իրավունք և կրիմինալոգիա, քրեակատարողական իրավունք» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 : Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում : Գիտական ղեկավար` Ա. Գաբուզյան : Պաշտոնական ընդդիմախոսներ` Ս. Ավետիսյան, Ա. Բարսեղյան ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law