Эпидемиология и лечение дисбактериозов влагалища препаратами местного действия / Հեշտոցի դիսբակտերիոզների համաճարակաբանությունը և բուժումը տեղային ազդեցության պատրաստուկներով - Սուքիասյան, Սիրակ Մաղաքի / Sukiasyan Sirak (ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 1999)
Изучение материалов отечественных и зарубежных исследований свидетельствует о том, что в современный период проблема внутрибольничных гнойно-воспалительных заболеваний является одной из актуальной в структуре здравоохранения / Վերջին տարիներում, երբ ավելացել է այսպես կոչված պայմանական ախտածին միկրոօրգանիզմների հարուցած հիվանդությունների տեսակարար կշիռը, մեծացել է հետաքրքրությունը օրգանիզմի տարբեր խոռոչների միկրոֆլորայի և տիրոջ օրգանիզմի վրա նրանց ներգործության խնդիրների շուրջ
ԺԴ.00.16 «Համաճարակաբանություն» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1999 ; Ատենախոսւթյան թեման հաստատվել է Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Ձ. Համբարձումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խ. Մայրապետյան, Կ. Ղ. Մանուկյան ; Առաջնատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ Ա. Բ. Ալեքսանյանի անվան էպիդեմիոլոգիայի, վիրուսոլոգիայի և բժշկական պարազիտոլոգիայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Բժշկություն, բժշկական գիտություններ / Medicine, Medical Sciences