Արևելյան հաճարենու կենսա-էկոլոգիական և վերականգնման առանձնահատկությունները Լոռու մարզի Օձունի ենթաշրջանում / Bioecological and restoration features of oriental beech of Lori marz's Odzun sub-region - Ղուլիջանյան, Հայկ Անդրանիկի / Ghulijanyan Hayk (ՀՀ ԳԱԱ, 2011)
Սույն ատենախոսության նպատակն է գ. Օձունի արևելյան հաճարենու զանգվածային անտառների կենսաէկոլոգիական և վերականգնողական առանձնահատկությունների համակողմանի ուսումնասիրությունը, տեղի ունեցող հաջորդական փոփոխությունների բացահայտումը, ինչպես նաև վերականգնման ուղիների մշակումը, արտադրողականության բարելավումը և անտառահատումների պահպանումը / Целью диссертационной работы являлось комплексное изучение биоэкологических и восстановительных особенностей бука восточного в окр. с. Одзун, выявление происходящих сукцессионных изменений, a также разработка путей восстановления, повышения продуктивности и охраны лесных ценозов / The aim of this thesis is a comprehensive study of bioecological and restoration features in the mass logged oriental beech forests of v. Odzun, identification ongoing successional changes, as well as development of ways of restoration, improvment of productivity and protection of forest cenoses
Գ.00.05 «Բուսաբանություն» մասնագիտությամբ կենսաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ բուսաբանության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ժ. Հ. Վարդանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Մ. Ֆայվուշ, Ռ. Ս. Պետրոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 23 էջ։
Keywords: Կենսաբանական գիտություններ / Biology