Ջերմամեխանիկական մշակմամբ ամրացված փոշե համասեռ և բազմաշերտ արդյունաբերական պողպատների և քվազիկոմպոզիտների ստեղծումը - Մամյան, Սպարտակ Գարեգինի / Mamyan Spartak (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարան, 2003)
Հաշվի առնելով փոշեմետալուրգիայի առանձնահատկություններն ու ծակոտկենության ազդեցությունը ստրուկտուր փոխակերպությունների մեխանիզմի և կինետիկայի վրա, ուսումնասիրվել է տարբեր գործոնների ազդեցությունը ջերմամեխանիկական մշակման ժամանակ ստացվող ամրացման էֆեկտի վրա / Создание высокопрочных материалов с высоким сопротивлением усталости и не склонных к хрупкому разрушению является проблемой первостепенной важности, от успешного решения которой зависит дальнейший технический прогресс
Ե.16.01 «Նյութագիտություն և կոմպոզիցիոն նյութեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2003 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Հայաստանի պետական ճարտարագիտական համալսարանում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Խ. Կարապետյան, Գ. Ս. Հովսեփյան, Մ. Գ. Ստակյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ԳԱԱ մեխանիկայի ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 32 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology