Высококалийные риолит-дацитовые туфы Ташира (Лори, Армения) и их применение в качестве эффективного агроудобрения / Տաշիրի (Լոռու մարզ, Հայաստան) բարձր կալիումական ռիոլիտ-դացիտային տուֆերը և դրանց կիրառումը՝ որպես արդյունավետ ագրոպարարտանյութեր - Դեմիրչյան, Արտակ Ռուբենի / Demirchyan Artak (Երևանի պետական համալսարան, 2009)
Для решения продовольственной задачи страны необходимы также новые источники получения агрономических удобрений, причем с разработкой такой технологии, чтобы производство и конечный продукт не нарушали экологического равновесия / Տաշիրի ՌԴՏ-ի հանքավայրը գտնվում է բարենպաստ աշխարհագրական, տնտեսական, լեռնատեխնիկական և հիդրոերկրաբանական պայմաններում
ԻԴ.00.23 «Երկրաբնապահպանություն» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ռ. Գ. Գևորգյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Գ. Պ. Փիրումյան, Վ. Ռ. Բոյնագրյան ; Առաջատար կազմակերպություն` «Նյութաբանություն» ԳԱՁ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գիտություններ Երկրի մասին / Earth Science