Ոռոգման համակարգերի արդյունավետության բարձրացման ուղիները լեռնային ռելիեֆի պայմաններում / The ways to increase irrigation systems' efficiency in the conditions of hilly terrain - Հովհաննիսյան, Գոռ Սամվելի / Hovhannisyan Gor (ՀՀ ակադեմիկոս Ի. Վ. Եղիազարովի անվան ջրային հիմնահարցերի և հիդրոտեխնիկայի ինստիտուտ, 2013)
Մարդկանց պահանջմունքների բավարարման տեսանկյունից կարևոր նշանակություն ունեն առաջին անհրաժեշտության ռեսուրսները: Այդ ռեսուրսներից են ջուրը և պարենային ապրանքները / С точки зрения развития инфраструктуры оросительная область всегда была и остается одной из важнейший проблем всех государств, a решение этой проблемы всегда было в первоочередном ряду стратегии экономики / The development process in infrastructures of irrigation systems is considered to be one of the priority spheres in the economic policy of many republics as well as in Armenia, were for the realization of the problem was supported in many aspects such as environmental, technical, financial and other institutional
Ե.23.05 «Ջրատնտեսական համակարգեր և դրանց շահագործումը» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Մ. Մ. Մկրտումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Հ. Բալջյան, Վ. Հ. Թոքմաջյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի ազգային ագրարային համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology