Հայոց Արևելից կողմերը ըստ «Աշխարհացոյց»-ի / The eastern region of Armenia by "Ashkharhacuyc" - Գևորգյան, Տիգրան Կամոյի / Gevorgyan Tigran (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2013)
Մեր աշխատանքի հիմնական սկզբնաղբյուրը «Աշխարհացոյց»-ն է, որը մեզ է հասել երկու տարբերակով, որոնք ընդունված է անվանել ընդարձակ և համառոտ խմբագրություններ / Настоящее исследование посвящено изучению истории и исторической гоеграфии Восточного края Армении (области, состоящей из двух «ашхаров» Великой Армении, Арцах и Утик) на основе данных «Ашхарацуйц»-а, которые дополняются сведениями из других источников / The present study investigates the history and historical goegraphy of The Eastern region of Armenia (area consisting of two «ashkharh» is of Greater Armenia, Artsakh and Utik) based on data of «Ashkharhacuyc», which are supplemented by information from the other sources
Է.00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ․ Հ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Ս․ Սվազյան, Ա. Ա. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Մ. Մաշտոցի անվան հին ձեռագրերի ինստիտուտ մատենադարան ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History