Русские слова в произведениях России французских авторов XVI-XVII вв. / Ռուսական բառերը 16-17 դդ. ֆրանսիական հեղինակների Ռուսաստանի մասին ստեղծագործություններում - Աբգարյան, Արթուր Բորիսի / Abgaryan Arthur (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի Վ. Բրյուսովի անվան պետական լեզվաբանական համալսարան, 2009)
Изучение русской разговорной речи в период становления русского национального языка до настоящего времени является проблемой первостепенной важности / Համազգային ռուսերենի կազմավորման ժամանակաշրջանում խոսակցական լեզվի ուսումնասիրությունը մինչ այժմ մնում է ռուս լեզվաբանության առաջնահերթ խնդիրներից մեկը
Ժ.02.04 «Սլավոնական լեզուներ» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսությունը պատրաստված է Մոսկվայի մանկավարժական պետական համալսարանի ընդհանուր լեզվաբանության ամբիոնում ; Գիտական ղեկավար՝ Ի. Գ.Դոբրոդոմով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Վ. Մադոյան, Մ. Յ. Սարկիսովա ; Առաջատար կազմակերպություն Ռուս-հայկական (Սլավոնական) համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Լեզվաբանություն / Linguistics