Гражданско-правовое регулирование лизинга (на материалах PA) / Լիզինգի քաղաքացիաիրավական կարգավորումը (ՀՀ նյութերի հիման վրա) - Մեղրյան, Սերգեյ Գուրգենի / Meghryan Sergey (Երևանի պետական համալսարան, իրավաբանական ֆակուլտետ, 2000)
В условиях реконструкции всей совокупности хозяйственных отношений одной из важных научно-практических проблем, требующих углубленной разработки, является пересмотр общей концепции расширенного воспроизводства / Հայաստանի Հանրապետությունում շուկայական տնտեսության արմատավորումը, տնտեսավարման պայմանների արմատական փոփոխությունները, ինչպես նաև ՀՀ-ի փորձերը ինտեգրվելու համաշխարհային տնտեսության մեջ, անհրաժեշտություն են առաջացնում վերանայելու ընդլայնված վերարտադրության ընդհանուր հայեցակարգը և ՀՀ տնտեսությունում ներդնելու տնտեսավարման ոչ ավանդական մեթոդներ
ԺԲ.00.03 «Մասնավոր իրավունք (քաղաքացիական իրավունք, ընտանեկան իրավունք, միջազգային մասնավոր իրավունք, աշխատանքային իրավունք, բնապահպանության իրավունք)» մասնագիտությամբ իրավաբանական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Ատենախոսության թեման հաստատված է Երևանի պետական համալսարանի իրավաբանական ֆակուլտետում ; Գիտական ղեկավար՝ Գ. Հ. Ղարախանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Շ. Դ. Չիկվաշվիլի, Ն. Գ. Հարությունյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական տնտեսագիտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 26 էջ։
Keywords: Իրավաբանական գիտություններ, իրավագիտություն / Law