Հայերի ցեղասպանությունը և Ավստրո-Հունգարիայի քաղաքականությունը (1914-1918 թթ.) - Ոփյան, Մանվել Մամիկոնի / Vophyan Manvel (ՀՀ ԳԱԱ պատմության ինստիտուտ, 2008)
Հայոց ցեղասպանությունից անցել է շուրջ մեկ հարյուրամյակ, և չնայած հսկայական քանակությամբ ծանրակշիռ ապացույցներին՝ Օսմանյան Թուրքիան այնուամենայնիվ շարունակում է հետևողականորեն ժխտել Հայոց ցեղասպանության փաստը լայնածավալ հակաքարոզչություն իրականացնելով ամբողջ աշխարհում: Միաժամանակ աշխարհի շատ երկրներ, տեղի տալով քաղաքական շահարկումներին, պատմության հարցերը պատմաբաններին թողնելու պատրվակով խուսափում են ճշմարտությունն ընդունելուց և Հայոց Մեծ եղեռնը պաշտոնապես ճանաչելուց: Մինչդեռ ժամանակն անցնում է, իսկ այն օրակարգային խնդիր դարձնելն ավելի ու ավելի է դժվարանում / Османская империя вошла в Первую мировую войну как союзница Германии и Австро-Венгрии. Пришедшее к власти младотурецкое правительство в Турции в у попыталось решить Армянский вопрос уничтожением армянского народа. В этом смысле большое значение имеет исследование отношений Австро-Венгрии к армянскому народу и к младотуркам во время геноцида армян
է. 00.01 «Հայոց պատմություն» մասնագիտությամբ պատմական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2008 ; Ասենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ստեփանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Գ. Պետրոսյան, Ա. Լ. Անանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳԱԱ հայոց ցեղասպանության թանգարան-ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 25 էջ։
Keywords: Պատմական գիտություններ / History