Влияние аутотрансфузии ультрафиолетом облученной крови на иммунологические параметры и ионтранспортные процессы клеток крови у больных анемией и гнойно-септическими осложнениями в послеродовом периоде / Ուլտրամանուշակագույն ճառագայթված արյան աուտոտրանսֆուզիայի ազդեցությունը իմունոլոգիական բնութագրերի և արյան բջիջների իոնտրանսպորտային պրոցեսների վրա սակավարյունության և թարախասեպտիկ բարդությունների ժամանակ հետծննդաբերության շրջանում - Բլբուլյան, Արմեն Կիմի / Blbulyan Armen (ՀՀ ԱՆ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարան, 1998)
Несмотря на большие достижения современной медицины частота гнойно-септических осложнений (ГСО) в послеродовом периоде не только не имеет тенденцию к снижению (5-26%), но и играет ведущую роль структуре материнской и перинатальной заболеваемости и смертности / Ուլտրամանուշակագույն ճառագայթված արյան աուտոտրանսֆուզիայի ազդեցությունը իմունոլոգիական բնութագրերի և արյան բջիջների հոնտրանսպորտային պրոցեսների վրա հետծննդաբերության շրջանում սակավարյունության և թարախասեպտիկ բարդությունների ժամանակ
ԺԴ.00.01 «Մանկաբարձություն և գինեկոլոգիա» մասնագիտությամբ բժշկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-1998 ; Ատենախոսության թեման հաստատված է՝ Երևանի Մ. Հերացու անվան պետական բժշկական համալսարանի մանկաբարձության և գինեկոլոգիայի ամբիոնի նիստում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Ս. Ս. Գամբարով ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Մ. Վարդանյան, Ի. Ա. Պետրովա ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ մոր և մանկան առողջության պահպանման ԳՀ կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy