Научно-технические основы разработки и совершенствования доильных агрегатов для производства молока в горных условиях / Լեռնային պայմաններում կաթի արտադրության համար կթի ագրեգատների մշակման և կատարելագործման գիտատեխնիկական հիմունքները - Առաքելյան, Ռոբերտ Հարությունի / Araqelyan Robert (Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիա, 1999)
Неоценима роль снабжения населения молоком и молочными продуктами / Ատենախոսությունը նվիրված է զանգվածային արտադրվող կթի ագրեգատների կատարելագործման և նորերի մշակման հիմունքների լուծմանը
Ե.20.01 «Գյուղատնտեսական արտադրության մեքենայացում և մեքենաներ» մասնագիտությամբ գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի ատենախոսություն ; Երևան-1999 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել Է Հայկական գյուղատնտեսական ակադեմիայում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Կ. Ե. Ռոստոմյան, 3. Ա. Ցոյ, Ռ. Ա. Բեգլարյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԱՆ գյուղատնտեսության մեքեյանացման և էլեկտրիֆիկայացման գիտահետազոտական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 44 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology