Տնտեսական անվտանգության հիմնախնդիրները Հայաստանի Հանրապետությունում - Հովհաննիսյան, Վարդան Սամվելի / Hovhannisyan Vardan (ՀՀ ՖԷՆ տնտեսագիտական հետազոտությունների ինստիտուտ, 2002)
Երկար տարիների ընթացքում, երբ Հայաստանը գտնվում էր նախկին ԽՍՀՄ-Ի կազմում, որտեղ գործում էր կառավարման միասնական կենտրոնացված վարչահրամայական համակարգը, պետական, ռազմական, տնտեսական և այլ բնույթի անվտանգության ապահովման խնդիրները սոսկ կենտրոնական մարմինների իրավասությանն էին վերաբերում և դրանք համապատասխան կենտրոնական գերատեսչությունների գործառույթներն էին / Данная работа посвящена анализу основных проблем макро и микро экономической безопасности Республики Армения (PA), проблем формирования системы обеспечения экономической безопасности РА
Ը.00.02 «Տնտեսության, նրա ճյուղերի տնտեսագիտություն և կառավարում» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2002 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ՊԳԿՆ կառավարման և տնտեսական բարեփոխումների ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ա. Դավոյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Հ. Բ. Ղուշչյան, Ս. Ա. Հարոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 27 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics