Ֆիզիկական կուլտուրայի արտադասարանական պարապմունքների մեթոդիկան - Մարտիրոսյան, Արմեն Սամվելի / Martirosyan Armen (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2009)
Աշխարհի մի շարք երկրներում վերջին տարիներին ուշադրության կենտրոնում է ոչ թե դպրոցի ֆիզիկական կուլտուրայի պարտադիր դասաժամերի ավելացումը, այլ լրացուցիչ, ֆակուլտատիվ պարապմունքների կազմակերպումը / Известно, что два обязательных урока неделю не могут обеспечить необходимую норму двигательной активности детей, что отрицательно сказывается на всестороннем и гармоническом развитии школьников разного пола и возраста
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (ֆիզիկական կուլտուրա) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2009 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Ֆիզիկական կուլտուրայի հայկական պետական ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ֆ. Գ. Ղազարյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ռ. Ն. Ազարյան, Բ. L. Երիցյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 21 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy