Փողի զանգվածի կառավարման հիմնախնդիրները Իրանի Իսլամական Հանրապետությունում / The main problems of monetary base management in the Islamic Republic of Iran - Ռոշանի, Համիդ Մոհամմադ / Roshani Hamid Mohhamad (Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան, 2013)
Գլոբալացման արդյունքում ձևավորված նոր հասարակական և քաղաքական իրականությունը Իրանի բանկային համակարգը միջազգային բանկային համակարգին ինտեգրելու անհրաժեշտություն առաջացրեց, ինչը հիմք դարձավ բանկային համակարգի կարգավորման հայեցակարգային սկզբունքների ավելի խորը ուսումնասիրման համար / Центральные банки выполняют сложные и жизненно важные функции в национальной экономике / Central Banks play complex and vital functions in the national economies
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Լ. Հարությունյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Սարգսյան, Հ. Մ. Ավետիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics