Խաչածաղկավոր մշակաբույսերին վնասող լվիկները և պայքարի միջոցառումների մշակումը նրանց դեմ Արմավիրի մարզի պայմաններում / The phyllotreta spp harming cruciferous crops and the fighting activities against them in the conditions of Armavir marz - Թառլամազյան, Կիմ Հայկազի / Tarlamazyan Kim (ՀՀ ԿԳՆ Հայաստանի պետական ագրարային համալսարան, 2011)
Հետազոտության նպատակն է՝ բացահայտել Արմավիրի մարզի խաչածաղկավոր մշակաբույսերի, մասնավորապես սպիտակագլուխ կաղամբի տնկարկների գլխավոր վնասատուներ խաչածաղկավորների լվիկների կենսաէկոլոգիական առանձնահատկությունները և նրանց դեմ մշակել գիտականորեն հիմնավորված պայքարի արդյունավետ միջոցառումներ / Целью настоящей работы являлось выявление видового состава блошек, опаснейших вредителей крестоцветных культур (в частности белокочанной капусты), изучение биоэкологических особенностей основных видов, уточнение экономического порога вредоносности, a также разработка научно и экологически обоснованных эффективных мероприятий против них / The aim of this work have been to discover the main pests of cruciferous crops, especially cabbage layers in Armavir region, the bioecological features of the sppes of cruciferous crops and the process of organizing effective and scientifically justified events against those sppes
Զ.01.03 «Բույսերի պաշտպանություն վնասատուներից և հիվանդություններից» մասնագիտությամբ գյուղատնտեսական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳՆ երկրագործության և բույսերի պաշտպանության գիտական կենտրոնի գիտական խորհրդում ; Գիտական ղեկավար՝ Հ. L. Թերլեմեզյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ա. Սարգսյան, Ա. Ա. Մանվելյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ ՀՀ ԳՆ բանջարաբոստանային և տեխնիկական մշակաբույսերի գիտական կենտրոն ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Գյուղատնտեսական գիտություններ / Agriculture