ՀՀ պետական և համայնքային բյուջեների ձևավորման ու կարգավորման հիմնախնդիրները - Ալավերդյան, Արտակ Յուրիի / Alaverdyan Artak (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտ, 2007)
Հետազոտության հիմնական նպատակն է շուկայական տնտեսության ձևավորման ու զարգացման պայմաններում պետական և համայնքային բյուջեների կազմման ու կատարման ոլորտում առկա հիմնախնդիրների լուծման համար բյուջետային գործընթացի կատարելագործմանն ուղղված կոնկրետ մոտեցումների ու մեխանիզմների մշակումը, գործնական բնույթ կրող առաջարկների կատարումը / Диссертация посвящена изучению сущности бюджетной системы и налогово-бюджетной политики, выявлению проблем финансового обеспечения системы местного самоуправления и решению основных задач в этом направлении в период перехода к новым экономическим отношениям, a также разработке подходов no внедрению и развитию бюджетной системы в Републике Армения
Ը.00.03 «Ֆինանսներ, դրամաշրջանառություն և վարկ» մասնագիտությամբ տնտեսագիտության թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2007 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Քոթանյանի անվան տնտեսագիտության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Վ. Բ. Բոստանջյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ա. Խ. Մարկոսյան, Գ. Ֆ. Կիրակոսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Հայաստանի պետական տնտեսագիտական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տնտեսագիտություն / Economics