Իսահակ Իսահակյանի կյանքը և ստեղծագործությունը / The life and creation of Isahak Isahakyan - Գալոյան, Էմմա Ժորիկի / Galoyan Emma (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2011)
Մենագրության ուսումնասիրության առարկան կապված է Իսահակ Իսահակյանի կյանքի պատմության նորահայտ ու քիչ հայտնի էջերի լուսաբանման, ինչպես և նրա գրական ստեղծագործության հետազոտման ու գնահատման հետ / Предмет исследования связан с ознакомлением истории жизни Исаака Исаакяна, а также с исследованием оценки его литературного наследия / The theses is devoted to the life and creative works of Isaak Isaakyan with the subject of the investigation having the personal life matters of Isaak Isaakyan, as well as the research of his literary heritage
Ժ.01.01 «Հայ դասական գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2011 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ա. Վ. Իսահակյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Կիրակոսյան, Վ. Գ. Դևրիկյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 30 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies