Կարկասային շենքերի կախովի պատերի հետազոտությունը էներգաարդյունավետության և շենքերի սեյսմակայունության տեսանկյունից / Research of frame buildings external walls with allowance for their energy efficiency and earthquake resistance of buildings - Համբարձումյան, Ռուբեն Գարեգինի / Hambardzumyan Ruben (ՀՀ ԿԳՆ Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարան, 2013)
1973 թվականից ի վեր, երբ աշխարհի էներգակիր մատակարարող և սպառող պետությունները կանգնեցին լուրջ կոնֆլիկտի առջև կապված, մասնավորապես, նավթի և գազի ոլորտի հետ, վառելանյութի պաշարներ ներկրող պետությունները քաղաքական կախման մեջ ընկան վառելանյութ արտադրող և մատակարարողներից / Со времен энергетического кризиса 1973 года, большинство передовых стран мира все больше и больше уделяют внимание вопросам энергоэффективности, возобновляемым источникам энергии / Since the energy crisis of 1973, the most of developed countries attend more and more to the issues of energy efficiency and renewable energy sources
Ե.23.01 «Շինարարական կոնստրուկցիաներ, շենքեր, կառույցներ և շինարարական նյութեր» մասնագիտությամբ տեխնիկական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2013 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Երևանի ճարտարապետության և շինարարության պետական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Կ. Հ. Ռաշիդյանց ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Վ. Պողոսյան, Վ. Ա. Աթանեսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ «Հայնախագիծ» ԲԲԸ ; Սեղմագիր՝ 24 էջ։
Keywords: Տեխնիկական գիտություններ / Engineering & Technology