Поликультурное воспитание на уроках русского языка / Բազմամշակութային դաստիարակությունը ռուսաց լեզվի դասերին - Աբրահամյան, Մարինա Արտյոմի / Abrahamyan Marina (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2006)
На современном этапе перед средней общеобразовательной школой поставлена важнейшая проблема поликультурного обучения воспитания учащихся / Հետազոտության գիտական նորույթը այն է, որ մշակվել է միջնակարգ դպրոցի բարձր դասարաններում բազմամշակութային կրթության և դաստիարակության դասավանդման այնպիսի համակարգ, որը նպաստում է աշակերտների ուսուցման գործընթացի ինտելեկտուալացմանը և մտածելակերպի ակտիվացմանը
ԺԳ.00.02 «Դասավանդման և դաստիարակության մեթոդիկա» (ռուսաց լեզու) մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2006 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Բ. Մ. Եսաջանյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Ի. Կ. Կարապետյան, Լ. Գ. Բալասանյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Ռուս-հայկական (Սլավոնական) պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 20 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy; Լեզվաբանություն / Linguistics