Синтез новых биологически активных конденсированных производных пиридо[2,3-d] пиримидинового на основе 2,2-замещенных тетрагидропиран-4-онов / 2-2-երկտեղակած տետրահիդրոպիրան-4-ոնների հիման վրա նոր կենսաբանորեն ակտիվ կոնդենսված պիրիդո 2,3- պիրիմիդինների շարքի ածանցյալների սինթեզ - Գրիգորյան, Մարիա Ժորայի / Grigoryan Mariya (ՀՀ ԳԱԱ Ա. Լ. Մնջոյանի անվան նուրբ օրգանական քիմիայի ինստիտուտ, 2001)
Среди конденсированных гетероциклических соединений особое место занимают производные пиримидина, представители которых нашли широкое применение в медицине в качестве эффективных лекарственных препаратов / Մշակվել են ազոտի և թթվածնի ատոմ պարունակող պոտենցիալ կենսաբանորեն ակտիվ կոնդենսված հետերոցիկլիկ 2-թիո-, 4-թիո-, 2,4-դիթիո, 2-հիդրազինո-, 4-հիդրազինո-, 2,4- դիհիդրազինո պիրիդոլ[2,3-d]պիրիմիդիններ սինթեզի նոր եղանակներ
Բ.00.03 «Օրգանական քիմիա» և Բ.00.10 «Կենսաօրգանական քիմիա» մասնագիտություններով քիմիական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2001 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ նուրբ օրգանական քիմիայի ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավարներ՝ Ա. Ս. Նորավյան, Ա. Շ. Հովհաննիսյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Ժ. Հովակիմյան, Մ. Ա. Իրադյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 18 էջ։
Keywords: Քիմիական գիտություններ / Chemistry