Արդի հայ պոեզիայի գեղարվեստական համակարգը / The literal system of the modern Armenian poetry - Աբրահամյան, Սուրեն Սերյոժայի / Abrahamyan Suren (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2021)
«Արդի հայ պոեզիայի գեղարվեստական համակարգը» ատենախոսության ուսումնասիրության նյութը վերջին կեսդարյա շրջանի հայ պոեզիայի պատմության, գեղարվեստական համակարգի ձևավորման և ուղղությունների հարցն է / Предметом исследования книги "Художественная система современной армянской поэзии" является вопрос истории армянской поэзии за последние полвека, формирования художественной системы и направлений / The subject of the book «The Artistic System of Modern Armenian Poetry" is the issue of the last half-century Armenian poetry, history and the formation of the artistic system
Ժ.01.02 «Նորագույն շրջանի հայ գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների դոկտորի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2021 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտում ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Պ. Հ. Դեմիրճյան, Մ. Գ. Գիլավյան, Վ. Ս. Հակոբյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի պետական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 67 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies