Միստիցիզմը հայ սիմվոլիստ հեղինակների գործերում / Mysticism in poems of Armenian Simbolist-poets - Մարտիրոսյան, Աիդա Մամիկոնի / Martirosyan Aida (ՀՀ ԳԱԱ Մ. Աբեղյանի անվան գրականության ինստիտուտ, 2014)
19-րդ դարի վերջերին անկումային հոսանքը գլխավորում էին ֆրանսիացի սիմվոլիստները Ստեֆան Մալարմե, Պոլ Վերլեն, Արթյուր Ռեմբո, բելգիական դպրոցը Մորիս Մետերլինկ, էմիլ Վերհառն, անգլիական դպրոցը Օսկար Ուայլդ, նորվեգական դպրոցը Հենրիկ Իբսեն և ուրիշներ / В диссертации представлен анализ произведений талантливых армянских поэтов конца 19-го - начала 20-го века: Сиаманто, Тирана Чракяна (Интра), Мисака Мецаренца и Вагана Теряна эстетической системе символизма / Dissertation presents the examination of symbolism in the works of Armenian poets of the 19-20 centuries Siamanto, Tiran Chrakyan (Intra), Misak Metsarents and Vahan Teryan
ժ.01.01 «Հայ դասական գրականություն» մասնագիտությամբ բանասիրական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2015 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Մ. Աբեղյանի գրականության ինստիտուտում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Ն. Սարինյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Վ. Ա. Եղիազարյան, Լ. Ա. Ավետիսյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Երևանի Խ. Աբովյանի անվան պետական մանկավարժական համալսարան ; Սեղմագիր՝ 34 էջ։
Keywords: Գրականագիտություն / Literary studies