Կրտսեր դպրոցականի գեղարվեստական կրթության իրականացումը մանկավարժական գործընթացում - Սողոմոնյան, Լուսինե Լևոնի / Soghomonyan Lusine (ՀՀ ԿԳՆ Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարան, 2010)
Գեղագիտական դաստիարակությունը և գեղարվեստական կրթությունը, դարեր շարունակ հուզել են մարդկությանը որպես անձի համակողմանի զարգացման համակարգի կարևորագույն բաղադրամասեր / Актуальность данной диссертационной работы обусловлена необходимостью изучения творческих возможностей младшего школьника, развития этих возможностей через художественное воспитание и обрзование
ԺԳ.00.01 «Մանկավարժության տեսություն ու պատմություն» մասնագիտությամբ մանկավարժական գիտությունների թեկնածուի գիտական աստիճանի հայցման ատենախոսություն ; Երևան-2010 ; Ատենախոսության թեման հաստատվել է Խ. Աբովյանի անվան հայկական պետական մանկավարժական համալսարանում ; Գիտական ղեկավար՝ Ս. Տ. Վարդումյան ; Պաշտոնական ընդդիմախոսներ՝ Մ. Մ. Մանուկյան, Ժ. Լ. Խաչատրյան ; Առաջատար կազմակերպություն՝ Վանաձորի Հ. Թումանյանի անվան պետական մանկավարժական ինստիտուտ ; Սեղմագիր՝ 22 էջ։
Keywords: Մանկավարժություն, մանկավարժական գիտություններ / Pedagogy